Virkataan Nato historiaan NYT!



Älä muuta virka! Kymmenellä paikkakunnalla virkattiin Natoa historiaan 9.5.2010 Äitien päivänä, Eurooppa päivänä, Voiton päivänä ja päivänä jolloin on tullut kuluneeksi 65 vuotta toisesta maailmansodasta.

Naton vastainen performanssi oli mediakriitinen teko sille ettei media tuo esille suuren suomalaisen enemmistön sotilasliiton vastaista mielipidettä - Uusien ja yhä uusien tutkimusten mukaan suuri suomalainen enemmistö vastustaa Natojäsenyyttä - silti presidentti Tarja Halonen, pääministeri Aleksander Stubb ja presidentti, Rauhan Nobelilla palkittu Martti Ahtisaari lyövät yhteistyön kättä sotilasliitto Naton kanssa.

Älä muuta virka performanssi on mediataideteos jossa se pyrki tavoittamaan median huomion ja näin myös kävi. Yleisradio uutisoi koko tapahtuman kertomalla, että "Sunnuntaina ympäri Suomea oli Naton vastaisia performansseja joilla virkattiin sotilasliitto historiaan. Sivuilla julkaistiin myös kuvia Turun ja Tampereen performansseista.

Naton vastaisten sivujen kautta voit pian nähdä kymmenen eri kaupungin virkkauskuvat ja lukea lisää performanssista. Juha-Pekka Väisänen 050 5738598